Gratis verzending vanaf 80 €

Hoe maak je originele cadeaus voor moeder voor Moederdag?

Wil je originele moederdagcadeaus voor je moeder maken en weet je niet hoe je dat moet doen? Wij helpen je - met tips voor T-shirts, mokken, kussens en nog veel meer!

De tweede zondag in mei is voor de meest verbazingwekkende mensen ter wereld - onze moeders. Zij vieren Moederdag.

Sinds de oudheid vereren mensen vrouwen als de gevers van leven en vieren ze het moederschap. Op deze dag mogen we niet vergeten onze dankbaarheid aan hen te betuigen voor alles wat ze tot nu toe voor ons hebben gedaan, maar vooral omdat ze ons het leven hebben geschonken.

Soms weten we niet hoe we onder woorden moeten brengen wat ze voor ons betekenen. Maar een origineel moederdagcadeau kan veel zeggen.

Ideeën voor het beste moederdag cadeau

Er zijn veel ideeën op het web te vinden om je moeder cadeau te doen. Het beste Moederdagcadeau dat moeders over het algemeen leuk vinden zijn originele handgeschreven cadeaus. Die kunnen ze het meest waarderen, dus daar kun je niet mis mee gaan.

Je hoeft geen roos van papier te maken of een wenskaart te tekenen en te versieren. Wel kun je in onze online ontwerptool originele bedrukte cadeaus maken of kiezen uit onze vooraf gemaakte moederdag illustraties.

Maar hoe kies je iets dat haar echt zal bevallen? Er zijn zoveel ideeën, je moet gewoon je fantasie de vrije loop laten, want er zijn geen grenzen aan de creativiteit.

Probeer je bijvoorbeeld te richten op wat zij het liefste doet en vergeet niet een origineel tintje toe te voegen. Hier zijn wat tips om je te inspireren. Misschien brengt dit je op leuke nieuwe ideeën.

mok cadeau moederdag

1. Koffie-/theeliefhebber - mok voor moederdag

Voor de moeder die elke ochtend haar eigen mok koffie zet, overdag met haar vriendinnen naar een koffietent rent, en 's avonds geniet van een warme kop thee met een goede film of boek, komt een unieke mok met een eigen opdruk zeker van pas.

Niet zomaar een mok. Ze zal nog veel meer van haar warme drank genieten als je hem zelf maakt, bedrukt en aan haar geeft met een originele opdruk, zoals een gedeelde foto of een inscriptie om haar eraan te herinneren dat ze de beste moeder ter wereld is.

2. Kok - schort voor moederdag

Ze houdt gewoon van koken. En misschien ook van koekjes bakken. Ze kookt graag traditionele recepten of experimenteert door iets nieuws te proberen. Een leuk schort voor je moeder komt zeker van pas in de keuken en zal haar met nog meer enthousiasme en liefde laten koken.

Bovendien zal het juiste ontwerp haar meer zelfvertrouwen geven en haar werk in de keuken naar een hoger niveau tillen. Maar ook als zij zo’n persoon is die deze activiteiten liever aan anderen overlaat, kan een stijlvol schort haar misschien van koken en bakken doen houden.

3. Een sweater voor moederdag

Ze is bijna nooit thuis. En zelfs als ze dat wel is, is ze altijd op zoek naar tips voor uitstapjes. Ze houdt van het buitenleven en geniet van alles wat de wereld te bieden heeft.

Voor zo'n moeder is een sweater geschikt, waardoor iedereen haar zal herinneren en niet over het hoofd zal zien. Misschien heeft ze een favoriete plek waar ze vaak terugkeert of waar ze dierbare herinneringen aan heeft. Wat dacht je ervan om dat voor haar te vereeuwigen door het op een T-shirt te drukken?

Zo kan ze haar paradijs altijd bij zich hebben. Als ze graag naar die plek wil, maar het weer buiten is niet geschikt, dan draagt ze een sweater met die bepaalde geliefde plek erop.

4. Behoefte aan rust - een kussen voor moederdag

Trakteer je moeder op een lekkere rust met een kussen ontworpen door jou. Moeders hebben veel te verwerken - partner zijn, werknemer, ouder, huisvrouw. Soms heeft ze behoefte aan rust en ontspanning.

Ook al wil ze even alleen zijn om uit te rusten, op deze manier heeft ze jou of het hele gezin (welke prent je ook kiest) altijd bij zich en zal ze veel beter in slaap vallen met een geliefd gevoel. Ze kan het ook overal mee naartoe nemen, zodat je ook altijd bij haar bent als ze weg is.

t-shirt cadeau moederdag

5. Houdt van bloemen - T-shirt voor moederdag

Heb je er ooit aan gedacht om een bloem voor je moeder te geven als opdruk op een T-shirt? Elke vrouw ontvangt graag bloemen. Ze vindt het echter altijd jammer als ze verwelken. Zo’n boeket op een t-shirt gaat lang mee en ze kan het zelfs altijd meenemen. Voeg er het juiste naar bloemen geurende parfum aan toe en zo heeft ze een langdurig boeket als een levende onder haar neus.

6. Een fan van elke activiteit - T-shirt, sweater, mok voor moederdag

Voor de actieve moeder die van elke activiteit houdt, weet je dat je op een T-shirt, sweater, mok of schort een liefdevolle quote, een grappige foto, een eigen tekst of foto of zelfs een all-in-one foto kunt laten drukken. De keuze is aan jou.

Elke moeder is uniek. Ieder is een fan van iets anders - fietsen, yoga, hardlopen, schaatsen, dansen, winkelen. Ze is een boekenwurm, een kunstenaar, een gamer, een fulltime moeder, een tuinier. Er is beslist veel om uit te kiezen.

Inspiratie voor het drukken van je eigen tekst of quote voor moeder

Probeer je te denken aan een eigen tekst, maar komt er niets bijzonders in je op? Wij brengen je de beste borden, die zelfs verdeeld zijn in grappige en liefdevolle. Je kunt kiezen op basis van de aard van je moeder.

De beste grappige teksten als cadeau voor moederdag

Je moeder houdt van lachen, ze houdt van humor. Als je haar op Moederdag aan het lachen maakt met een grappig opschrift op een T-shirt, zal ze je zeker dankbaar zijn. Hier zijn enkele tips voor het drukken van grappige opschriften voor moeder waar je je door kunt laten inspireren.

 • Waarom? Omdat ik dat zeg.
 • Mij krijg je niet bang, ik heb drie kinderen.
 • Mijn kids hebben een geweldige moeder.
 • Ik ben de beste moeder ter wereld, punt.
 • Als ik naar mijn kinderen kijk, denk ik: shit, zij hebben geluk.

Originele liefdesbriefjes op een kussen of mok voor moederdag

Je moeder blij maken met een mok of kussen voor moederdag hoeft niet zo moeilijk te zijn, als je maar een leuk opschrift gebruikt, zoals deze:

 • Mama is de persoon die iedereen vervangt, maar niemand kan mama vervangen.
 • Zo ziet een beschermengel eruit in burgerkleding.
 • Zo ziet de ideale moeder er precies uit.
 • Mam - de beste vrouw ter wereld.

Het hoeven geen gewone opschriften te zijn, zelfs een gedichtje is al leuk. Vooral als je hem zelf bedenkt.

Eerste hulp bij moederdag cadeau’s

Loop je helemaal vast en kun je écht geen moederdag cadeau bedenken? Hier drie tips. Het komt allemaal goed.

Moederdag cadeautip - Herinneringen ophalen

Voor het geval je geen van de vorige moederdag cadeautips voor moeder leuk vindt, niets anders kunt bedenken, of er voor de verandering te veel zijn en je niet weet waaruit je moet kiezen, is hier een bijzondere cadeautip voor moeder. Een aandenken.

In ieder mens, niet alleen in je moeder, zit een of andere onvergetelijk herinnering gegrift, die je kunt vertalen in een cadeau voor haar. Verwerk je zo’n herinnering in een cadeau, dan glimlacht je moeder gegarandeerd iedere keer dat ze naar het cadeau kijkt.

Breng haar herinnering tot leven en ze zal er zeker blij mee zijn. Ook als je een creatiever wezen wilt zijn, kun je dit als hint gebruiken. Stel dat ze een allermooiste herinnering heeft aan toen jullie met het hele gezin op reis waren. Daar is zeker een mooie foto gemaakt. Zet die op een mok en zeg tegen haar: “Mama, pak je spullen, we gaan die reis nog een keer maken.”

Fotocadeaus voor mama - fotocadeaus van het hele gezin

Als je niet weet wat haar favoriete herinnering is, of op welke herinnering ze graag terugblikt, dan is er nog een tip - fotocadeaus voor je moeder. Elke moeder houdt van cadeaus met een foto van het hele gezin. Je kunt zeker niet fout gaan door een groepsfoto te bedrukken. Of het nu op een mok, t-shirt, sweater, kussen, tas of iets anders is: een fotocadeau met een foto van het hele gezin doet het altijd goed.

Familiekleding voor moeder en dochter - T-shirts voor moeder en dochter

We hebben een tip: kleding voor moeder en dochter. Daar wordt ze gegarandeerd blij van, en jijzelf ook :). Als je wat creatiever wilt zijn, kun je een gezamenlijke outfit voor moeder en dochter ontwerpen of een t-shirt voor moeder en zoon, waarbij elk gezinslid een andere tekst op zijn t-shirt laat drukken.

Zoals:

 • Pa: Ik heb de meest geweldige vrouw en moeder van onze kinderen.
 • Zoon: Ik ben er trots op dat ik zo'n geweldige moeder heb.
 • Dochter: Mijn moeder is mijn beste vriendin.

Je moeder zal zich beslist zeer geliefd voelen en zich telkens verheugen als ze een van jullie in dat shirt ziet. Hoe meer familie, hoe meer plezier.

Vergeet naast het cadeau niet de moederdagactiviteiten

Laat Moederdag niet alleen bestaan uit het geven van een mooi cadeau aan je moeder en de hele dag aardig voor haar zijn. Bereid op die dag ook wat activiteiten voor haar voor.

 1. Ga samen op reis
 2. Trakteer jezelf samen op een spa
 3. Speel “Balloon Delight” - stop een papiertje in een paar opgeblazen ballonnen met een klusje dat je voor haar zult doen (afwassen, stofzuigen) en laat een paar ballonnen los. Geef haar een timer van 30 seconden waarin ze zoveel mogelijk ballonnen moet laten knallen. De papiertjes die ze vindt, kan ze op elk moment van je opeisen. Natuurlijk kun je het hele gezin bij de klusjes betrekken.
 4. Laat haar voorstellen wat ze op die dag zou willen doen en doe het gewillig zelf.

Vergeet de cadeaus voor oma of je peettante niet

Moederdag richt zich op onze moeder. Het leuke ervan is dat je er niet maar één hebt, maar meerdere, dus haal ook cadeaus voor oma of peettante. Daar kun je dankbaar voor zijn, want niet iedereen heeft die (nog). Daarom is het gepast om ook aan hen je liefde en dankbaarheid te uiten. Vergeet hen dus ook niet!