Gratis verzending vanaf 80 €

5 tips voor een vakantie met vriendinnen

Binnenkort op vakantie met je vriendinnen? Geweldig! Mocht je hier nog geen plannen voor hebben, dan is het zeker aan te raden!

Een vakantie met vriendinnen is de perfecte manier om levenslange herinneringen te maken met je vriendinnengroep. Jullie vriendschap wordt er super hecht van waardoor jullie nog jaren en jaren bij elkaar blijven. De vakantie zorgt er bovendien voor dat jullie straks nog maanden lang stof voor gesprekken hebben tijdens uitjes en drankjes.

Nou goed, het is dus wel duidelijk dat er veel voordelen kleven aan een vakantie met vriendinnen. Maar hoe pak je zo'n vakantie nou het beste aan? Lees snel verder voor 5 praktische tips!

Bedenk een leuke bestemming (maar dit zit wel snor)

Dit lijkt misschien een hele makkelijke tip om te geven, dus hier komt wat extra context. Vaak wordt gedacht dat de juiste vakantiebestemming essentieel is om een leuke vakantie te hebben. Maar als je met je vriendinnen weg gaat, dan zit dit anders.

Of course is het geweldig om naar een zonnige plek te gaan in een tof land. Maar jij weet vast ook wel dat het eigenlijk gewoon altijd leuk is om met je beste vriendinnen samen te zijn. Waar jullie ook zijn. Maak je dus niet te dik over waar jullie heen gaan. Kies gewoon een plek waarvan je denkt dat jullie er genoeg te doen zullen hebben. Probeer er verder niet een groot issue van te maken.

Zorg voor een goede voorbereiding

De perfect locatie is dus niet zo heel erg belangrijk. Wat wel belangrijk is, is een goede voorbereiding. Grote kans dat je niet een vakantie gaat boeken van 6 weken lang. Over het algemeen duren vriendinnen vakanties tussen de 4 en 7 dagen. Je wilt hier natuurlijk het maximale uithalen. Time flies when you're having fun! Als je drie keer met je ogen knippert ben je alweer onderweg naar huis...

Hoe haal je het maximale eruit? Met een goede voorbereiding! Het helpt om een lijstje te maken met de dingen die je zeker weten wilt gaan doen. Misschien kun je al ongeveer bedenken op welke dag het handig zou zijn om bepaalde dingen te doen. Zo zorg je ervoor dat je de eerste dagen van je vriendinnenvakantie niet verspilt aan plannen en overleggen.

Vakantie met vriendinnen

Kijk er wel voor uit dat je niet als het baasje van de groep wordt gezien doordat je al elke dag en minuut van de anderen gepland hebt. Overleg met z’n allen over wat iedereen zou willen doen, en hou de planning lekker flexibel. Niet alleen voorkomt dat stress omdat er gehaast moet worden om de planning te volgen, zo voorkom je ook dat mensen het niet eens zijn met de plannen. Dat zou kunnen zorgen voor spanningen, en dat wil je natuurlijk sowieso vermijden tijdens een vakantie met vriendinnen.

Neem je leukste vakantiekleding mee

Ik denk eerlijk gezegd dat je deze tip niet hoefde te horen. Uiteraard heb je al in je hoofd welke leuke kleding je mee kunt nemen en wanneer je die aan kunt gaan doen. Mannen stoppen gewoon een paar boxers en shirts in hun koffer een paar uur voordat ze vliegen, maar vrouwen besteden hier wel iets meer tijd aan.

Helemaal niets mis mee natuurlijk. Het is ook super leuk om er op vakantie een beetje goed uit te zien en leuke kleding aan te trekken. En tijdens een vakantie worden er ook altijd veel foto's en filmpjes gemaakt, dus daar wil je wel goed op staan!

Bedenk een leuke outfit voor alle vriendinnen

Vakantie met vriendinnen

Over je eigen kleding heb je dus misschien al nagedacht. Maar, heb je al eens gedacht aan dames t-shirts bedrukken voor je vriendinnen vakantie? Hoe leuk is het als je met de groep een bar of club binnenkomt en iedereen heeft hetzelfde unieke shirt met een leuke print aan? Als je wat subtielers wilt, dan kun je bijvoorbeeld ook petten ontwerpen. Wat gezamenlijke kleding voor een vakantie zo leuk maakt, is dat het echt het ultieme souvenir voor later is. Je kunt het nog vaak dragen en zo weer herinneringen ophalen van die leuke vakantie van toen.

Verzorg een mooie afsluiter

De terugreis is meestal het stomste van een vakantie. Je landt op het vliegveld, iedereen gaat naar huis en dat was het dan alweer. Om die reden is het leuk om de laatste dag goed af te sluiten met alle vriendinnen. Je kunt bijvoorbeeld drankjes gaan doen in een bar of wat lekkers gaan eten in een mooi restaurant. Hier kunnen jullie alle leuke dingen van de vakantie bespreken,

Als jullie terug zijn is het ook leuk om snel weer af te spreken met alle vriendinnen. Het is slim om hiervoor al ruim op tijd een datum af te spreken. Na de vakantie pakt iedereen de draad van het dagelijkse leven weer op. Dan kan het moeilijk zijn om een datum af te spreken. Doe dat dus op tijd!